dijous, 5 de novembre del 2020


Col·lectiu ARTS3 un grup d’amigues i amics de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de l’experiència. 

Antònia Rigo Arnavat,Claire Blanquet du Chayla, Eduard Vilella Solé, José Antonio Villafranca Garrido, Josep Maria García García, Laura Cid Carles,Marga Begueria San José, Maria Puig Palomar, José Mariano González García, Núria García Turu, Pere Barbero Santos, Sagrario García Ruiz, Rosario Solana Navarro

L’art en temps de pandèmia.

Potser és en temps de crisi quan l’art esdevé més introspectiu. Potser és en aquests moments quan s’obliga a una reflexió més pausada, quan és més necessari un replantejament vital, quan s’interioritzen fets i sentiments, vivències, mancances. És en aquest punt, fruit d’aquest viatge interior, que la llavor germina i, poc a poc, va prenent forma i es manifesta en un esclat de creativitat. En una explosió de formes, d’estils i tècniques diverses car l’art no és únic i les vivències que vol manifestar són personals i intransferibles.

L’art no pot negligir de la seva funció social i ha de brindar una perspectiva individual fruit de la introspecció i la reflexió: de fora cap a dins i de dins cap a fora, oferint una nova i personalíssima visió a qui vulgui acostar’s-hi.

Ha estat així, doncs, que arrel del confinament, tancats al  taller, els  artistes  revisiten, redescobreixen i re formulen la seva obra.

Papers i  teles  surten de no se sap  on. Ens retrobem amb els treballs del passat. Alguns restaran per sempre més en l’oblit, d’altres els tornarem a reemprendre, potser des d’una perspectiva diversa, agafant una nova dimensió. I en sorgiran molts de nous fruit de les circumstàncies car mai res és igual i vivim temps difícils, insospitats i de constants canvis.

Moltes de les obres que quedaren a l’ombra, ara, en temps de pandemia, agafen un significat diferent ja que no ens podem aïllar de la realitat que ens envolta.

En aquesta mostra podem veure les obres del primer confinament, realitzades pel nostre Col·lectiu ARTS’3, on aportem una visió singular del nostre treball.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada